banesti.JPG

Când e vorba de cheltuire a banului public, unii primari dau dovadă de o generozitate exagerată, taxată de inspectorii Camerei de Conturi Prahova.

 Astfel, în comuna Bănești au fost descoperite mai multe abonamente de telefonie mobilă la persoane care nu erau angajate ale Primăriei din localitate. Prejudiciul calculat a fost în valoare de peste 25.000 de lei.

 "U.A.T.C. Băneşti a înregistrat nejustificat pe cheltuieli şi a efectuat plăți fără bază legală în sumă totală de 25.262 lei, prin decontarea unor abonamente şi servicii de telefonie mobilă pentru numere de telefon neidentificate la personalul din cadrul entităţii, fiind calculate majorări de întârziere în sumă totală de 9.005 lei", se arată în raportul Curții de Conturi.

 În schimb, în comuna Adunați, angajații primăriei au primit prime pentru Paști, 8 Martie, dar și pentru ziua de 24 ianuarie, atunci când  se serbează Unirea Principatelor. Auditorii au calculat sume de bani achitate nelegal angajaților în valoare de peste 10.000 de lei, dar și 12.000 de lei bani acordați pentru ținută.

Reamintim că mai mulți angajați ai primăriei din comuna Bertea și-au decontat cheltuielile de transport doar pentru că s-au deplasat de la o instituție la alta care aveau sediile în aceeași clădire, valoarea prejudiciului fiind evaluată la 9.000 de lei.

 

Național
  • Miercuri, 28 Iunie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Cod roşu de caniculă - premieră în România

Ministerul de Interne este reunit la această oră în şedinţă de urgenţă. Reprezentantul ANM a declarat în şedinţa internelor că, după codul galben de joi, urmează să emită cod portocaliu de caniculă...

Info Prahova
  • Miercuri, 28 Iunie 2017
  • De Roxana Tănase

Videoconferinţa cu prefecţii pe tema caniculei

Conducerea Prefecturii Prahova, reprezentanţii Consiliului Judeţean, precum şi zeci de directori de deconcentrate participă lă această oră (18.00) la o videoconferinţă care are ca temă prevenirea...