turturi cladiri amenzi ploiesti

Ţurţurii care se formează pe marginea clădirilor reprezintă un pericol pentru trecători. Primăria Ploiești le reamintește proprietarilor de clădiri că au obligația de a îndepărta țurțurii.

Din cauza temperaturilor extrem de scăzute, pe marginea clădirilor s-au format țurțuri, un adevărat pericol pentru trecători. Autorităţile locale le reamintește ploieștenilor, persoane fizice și juridice, că au obligația de a înlătura zăpada, gheața sau poleiul de pe trotuarele din dreptul locuințelor sau sediilor firmelor, în vederea asigurării deplasării în condiții adecvate.

„Pentru a se evita aplicarea de amenzi contravenționale, vă informăm faptul că, în conformitate cu H.C.L. nr. 228/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Ploiești, “neefectuarea sau efectuarea necorespunzătoare de către persoanele fizice sau juridice a operațiilor de menținere a curățeniei, înlăturare a zăpezii, gheții sau poleiului, a trotuarelor și rigolelor (inclusiv a grătarelor gurilor pluviale), din dreptul locuințelor sau sediilor” constituie contravenție, iar sancțiunile ce pot fi aplicate de Poliția Locală Ploiești sunt cuprinse între 500 și 1500 de lei pentru persoanele fizice și între 1000 și 2500 de lei pentru persoanele juridice”, se arată într-un comunicat al Primăriei Ploiești.

Pentru ca traficul pietonal să se desfăşoare în cele mai sigure condiţii, administrația locală îi roagă pe ploieșteni să semnaleze, acolo unde situaţia se impune, iar gradul de dificultate în îndepărtarea ţurţurilor este unul mărit, aceste cazuri apelând Dispeceratul Primăriei Municipiului Ploieşti, la numărul de telefon 0244/984, respectiv Dispeceratul Poliției Locale Ploieşti la telefon 0244/954.

Ploieștenii mai pot solicita sprijinul pompierilor militari pentru îndepărtarea țurțurilor în cazul clădirilor foarte înalte.
.

 

 

 

Administrație
  • Miercuri, 28 Iunie 2017
  • De Mihai Popescu

Mandat prelungit pentru directorul CSM Ploiești

Directorul CSM Ploiești, Cezar Stoichiciu, rămâne în funcție.  Mandatul acestuia a fost prelungit pentru 30 de zile. Cezar Stoichiciu este angajat la cabinetului primarului Ploieștiului, Adrian Dobre și detașat la...