Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

 

barbu primaria campina

Gabriela Barbu, fostul coordonator al departamentului Programe de finanțare, Relații internaționale și Protocol din cadrul Primăriei Câmpina, sancționat în urmă cu un an de comisia de disciplină, a contestat și câștigat în instanță dispoziția comisiei de disciplină. Aceasta a fost sancționată pentru că a criticat conducerea primăriei că a pierdut finanțarea europeană în valoare de patru milioane de euro.

Decizia aparține instanței de contencios administrativ din cadrul Tribunalului Prahova care a decis anularea dispoziţiei de sancţionare disciplinară nr.555/5.06.2015. De asemenea instanța a decis radierea sancţiunii aplicate din evidenţele privind cazierul funcţionarului public și restituirea sumelor reţinute cu titlu de sancţiune disciplinară.  
 
Gabriela Barbu a fost sancționată în urma audierii în comisia de disciplină cu 10 la sută din salariu pe o perioadă de trei luni. În iarna anului trecut, primarul din Câmpina, Horia Tiseanu i-a acuzat public, în ședința de Consiliu Local, pe reprezentanții Compartimentului de finanțare, cărora le-a reproșat că au pierdut finanțarea europeană "dintr-o prostie".
 
 
Era vorba despre suma de patru milioane de euro, bani cu care s-ar fi reabilitat clădirea unde funcționează Liceul Energetic din localitate. Gabriela Barbu a ajuns să fie anchetată de comisia de disciplină a funcționarilor publici în condițiile în care manager al proiectului Modernizare Liceul Tehnologic Energetic a fost chiar edilul localității, Horia Tiseanu. În urma acestui scandal, Gabriela Barbu a ales să demisioneze din funcția pe care o ocupa la Primăria Câmpina.