santier tramvai

Reconfigurarea zonei de la Gara de Sud, proiect care se dorește a fi realizat cu fonduri europene, propune soluții și pentru fluidizarea traficului.

Una dintre variantele luate în calcul vizează legătura transportului în comun pe tronsonul Gara de Vest - Gara de Sud, cu tramvaie.

Un astfel de proiect a fost estimat la 3-4 milioane de euro. În cazul în care se acceptă ca varianta de lucru și realizarea unei parcări subterane în fața Gării de Sud, cu o capacitate de 214 locuri, costurile proiectului sunt estimate la 5 milioane de euro.

Proiectul, indiferent de forma acceptată, are ca termen de finalizare 2023, bineînteles condiția esențială fiind aceea de a se reuși accesarea de fonduri europene.

Traficul auto în zona Gării de Sud ar urma să se realizeze pe trei benzi, o bandă pentru deplasarea spre Gara de Vest și două benzi pentru Gara de Sud.

varianta tramvai gara sud gara vest

 

Articole asemănătoare
Administrație
  • Miercuri, 21 Iunie 2017
  • De Roxana Tănase

Scandal în Consiliul Local Ploiești

Un proiect suplimentar aflat pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Ploiești a înfierbântat spiritele. Proiectul viza reabilitarea școlilor și grădinițelor din Ploiești numai că,...