pret gigacalorie ploiesti

Ca la piață! Așa s-a ajuns la Ploiești, când vine vorba de prețul local al energiei termice facturate populației. Atât liberalii, cât și social-democrații au venit cu oferte generoase, pentru sezonul de iarnă 2016 - 2017. Momentan, proiectele sunt în dezbatere publică.

Primul proiect aflat în dezbatere publică este al liberalilor, care au propus ca prețul local al energiei termice facturate populației să fie de 161,29 lei/Gcal, fără TVA, începând cu 1 octombrie. Proiectul se află în dezbatere publică de pe 30 august și are nevoie de 30 de zile calendaristice pentru a fi promovat pe ordinea de zi a Consiliului Local Ploiești.

Surpriză, însă! Astăzi, pe site-ul Primăriei Ploiești a apărut un al doilea proiect legat de prețul gigacaloriei. Social - democrații propun ca prețul local al energiei termice facturate populației să fie de 159,29 lei/Gcal, fără TVA, începând cu 01 noiembrie 2016 până la 31 martie 2017”, adică cu fix 2 lei mai puțin/Gcal față de propunerea liberalilor. 

Diferența dintre prețul de producție, transport, distribuție și furnizare a energiei termice livrate populației (186,97 lei/Gcal fără TVA) și prețul local al energiei termice facturate populației urmează, dacă unul dintre proiecte este aprobat, să fie suportată din bugetul local, reprezentând subvenție. 

 

 

 

Articole asemănătoare
Auto-moto
  • Luni, 24 Aprilie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Old Cars Rally la Ploieşti

La doar o săptămână după parada automobilelor de epocă, ploieştenii sunt din nou răsfăţaţi. Vineri 28 aprilie, de la ora 10.00, sunteţi invitaţi la "Old Cars Rally Prahova".  25 de modele de...