retrocedari caragiale

Prima retrocedare a avut loc în 2008, iar acum alte două suprafețe din terenul de sport trebuie retrocedate.

Prima suprafață de teren pierdută în instanță vizează o parte dintr-un teren și un sfert din amfiteatrul Colegiului Național IL Caragiale. Mai nou, alte două cereri de revendicare trebuie să fie soluționate de Primăria Ploiești, într-unul din cele două cazuri existând și o sentință a instanței.

Anul trecut, Consiliul Local Ploiești a aprobat înființarea unei comisii, formate din consilieri locali, care să încerce să găsească o cale pentru despăgubirea proprietarilor, din punct de vedere financiar.

Comisia s-a întrunit, pe 13 octombrie 2015, inclusiv cu o parte dintre proprietari, însă prețul stabilit de municipalitate nu a fost acceptat. La acea dată s-a solicitat, din partea municipalității, ca proprietarii terenurilor revendicate să-și stabilească un mandatar, iar între timp Direcția de Patrimoniu a efectuat și un raportat de evaluare pentru o parte din terenul revendicat.

Lucrurile însă au stagnat la începutul anului 2016 și, probabil, de abia după învestirea noilor consilieri locali subiectul va reintra în atenția Consiliului Local Ploiești.

 

 

 

 

Administrație
  • Miercuri, 28 Iunie 2017
  • De Mihai Popescu

Mandat prelungit pentru directorul CSM Ploiești

Directorul CSM Ploiești, Cezar Stoichiciu, rămâne în funcție.  Mandatul acestuia a fost prelungit pentru 30 de zile. Cezar Stoichiciu este angajat la cabinetului primarului Ploieștiului, Adrian Dobre și detașat la...