cinema patria ploiesti

După mai mulți ani în care au existat tot felul de adrese transmise atât la Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor (RADEF) România-Film, cât și  la ministerul Culturii, primăria a demarat procedurile pentru acționarea în instanță.

La mijloc ar fi vorba despre preluarea din domeniul privat al statului în domeniul public al municipiului Ploiești a două cinematografe. Este vorba despre Cinema Premiera, cunoscut sub numele de Cinema Patria, situat în zona centrală a Ploieștiului, din Piața Victoriei, nr. 4, și de Complexul Cinematografic Modern de pe strada Inelului nr. 3 (zona Vest).

Discuțiile pe această temă sunt mai vechi. În 2014 a existat chiar și o hotărâre de Consiliu Local pe această temă, privind împuternicirea primarului de la acea dată, Iulian Bădescu, de a semna protocolul de predare-primire cu RADEF. Numai că anii au trecut și, în ciuda tuturor corespondențelor nu s-a făcut nimic în acest sens.

Mai nou, Primăria se pare că intenționează să dea în judecată RADEF, existând chiar o propunere din partea Direcției Juridice de realizare a unei evaluări, pe ultimii trei ani, pentru lipsa de folosință.

De altfel, soarta cinematografelor deținute de RADEF în Ploiești a fost pecetluită de multă vreme. În 2014, fostul Cinema Patria a fost închis, în ciuda investițiilor realizate în 2011.

La acea dată s-a spus că Cinema Patria se închide pentru reamenajări. Numai că întreaga aparatură a luat drumul spre București.

 

Articole asemănătoare
Social
  • Duminică, 23 Aprilie 2017
  • De Andra Vlad

Se schimbă vremea la Ploiești. Prognoza meteo

Astăzi, la Ploiești, sunt așteptate precipitații sub formă de ploaie, însă vremea continuă să se încălzească. Astfel, maxima zilei va atinge 15 grade Celsius, în timp ce la noapte termometrele vor...