casa casatoriilor

Reprezentanții Consiliului Județean Prahova sunt hotărâți să achiziționeze clădirea cunoscută sub titulatura de  Casa Căsătoriilor, un adevărat simbol al municipiului, imobil situat pe Bulevardul Independenței.

Prima ședință a Comisiei înființată la Consiliul Județean Prahova pentru stabilirea oportunității cumpărării imobilului, construit în perioada 1880 - 1890 pentru primarul orașului de la acea dată, Radu Stanian, a avut deja loc.

Comisia a analizat și un studiu de oportunitate cu privire la cumpărarea clădirii, care se dorește a fi transformată în sediu al Casei de Cultură I.L. Caragiale.

„Pe lângă această destinație, putem amenaja în fața clădirii un loc care să ne ducă cu gândul la perioada în care a fost construit imobilul”, a susținut Bogdan Toader, președintele interimar al Consiliului Județean Prahova, care susține că ar fi păcat ca o astfel de clădire să nu fie reamenajată.

Lucrările de amenajare a imobilului ar putea fi finanțate, spun reprezentanții CJ Prahova, cu fonduri europene.

Citește și: Consiliul Judeţean Prahova vrea să cumpere fosta Casă a Căsătoriilor

Din comisia care analizează oportunitatea achiziționării clădirii fac parte reprezentanți ai Consiliului Județean Prahova, dar și aleși județeni.

 

 

 

 

Național
  • Miercuri, 28 Iunie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Cod roşu de caniculă - premieră în România

Ministerul de Interne este reunit la această oră în şedinţă de urgenţă. Reprezentantul ANM a declarat în şedinţa internelor că, după codul galben de joi, urmează să emită cod portocaliu de caniculă...

Info Prahova
  • Miercuri, 28 Iunie 2017
  • De Roxana Tănase

Videoconferinţa cu prefecţii pe tema caniculei

Conducerea Prefecturii Prahova, reprezentanţii Consiliului Judeţean, precum şi zeci de directori de deconcentrate participă lă această oră (18.00) la o videoconferinţă care are ca temă prevenirea...