Dintre proiectele Primăriei Ploiești, finanțate inițial de Uniunea Europeană, în valoare de aproape 100 de milioane de euro, unul singur a fost terminat la timp: reabilitarea liniei de tramvai 101. Pentru finalizarea celorlalte va fi nevoie de un efort bugetar uriaș, autoritățile locale fiind nevoite să contracteze noi credite.

Astfel, în prezent, stadiul lucrărilor începute în 2013 și 2014 variază între 40% (Pasajul de la Vest) și 80% (Parcul Municipal Vest), potrivit situației transmise de Primăria Ploiești și publicată de ph-online.ro. 

Toate proiectele de mai jos trebuie finalizate la 30 iunie 2016, în caz contrar Primăria Ploiești va fi nevoită să ramburseze toate fondurile atrase, ceea ce ar însemna un dezastru financiar uriaș și ar atrage insolvența.

Termenul va fi greu de atins, mai ales la pasajul peste calea ferată de la Vest, după ce proiectantul a atras atenția că nu a fost respectată soluția tehnică indicată (detalii AICI)

 

 

Articole asemănătoare
Național
  • Miercuri, 26 Aprilie 2017
  • De Mihai Popescu

Comuna în care se trăieşte mai bine ca la oraş

O comună din judeţul Mehedinţi este campioană la absorbţia de fonduri europene. În ultimii 10 ani, primăria Şişeşti a câştigat 18 proiecte europene în valoare de peste 3 milioane de euro. Cu bani...